Tečaj fotografije 2023./2024. – Civitas Sacra
hr en

Tečaj fotografije 2023./2024.

Fotografija i vizualna kultura

Kreativni, interdisciplinarni tečaj fotografije u kojem će se osim samih osnova fotografije i upoznavanja s tehnologijom foto-uređaja u njenom aktualnom – digitalnom obliku govoriti i o fotografiji u kontekstu vizualne kulture slike.

Osim samog procesa ”opažanja zbog fotografiranja”, bit će riječi i o primjeni sposobnosti čitanja i prevođenja komunikacijskih strategija koje imaju fotografiju kao glavno sredstvo za prijenos sadržaja i slika.

Polaznici će imati mogućnost upoznati se s osnovama fotografije:

· PRIRODA SVJETLA – intenzitet, pozicija, izvori, temperatura boje svjetla

· FOTOGRAFSKI APARAT – tipologije uređaja, foto-aparat na modernim pametnim uređajima, objektivi, okidači, ekspozicija, fokus

· FOTOGRAFSKI OBJEKTIVI – fokalna dužina, luminozitet, dubina polja, tipovi objektiva, fokalni multiplikatori…

· TEHNIKE SNIMANJA – ekspozicija, otvor blende, osjetljivost, zrnatost i digitalni šum…

· KADAR – kompozicija, pravilo trećina, točke interesa unutar kadra…

· VRSTE FOTOGRAFIJE

· DIGITALNA I ANALOGNA FOTOGRAFIJA

Nadalje, usporedno sa samim osnovama fotografije, na svakom će se predavanju posvetiti pažnja širem, kulturnom aspektu prirode same slike u obliku kratkotrajnih ”ekskurzija” u područja značenja slike, tehnoloških, socioloških, medijskih, psiholoških i političkih aspekata koja ta značenja određuju.

Predavač je Valentino Dražić-Celić, završio akademiju suvremene umjetnosti u Milanu, uz fotografiju kao preferencijalni medij izražavanja.
Tečaj fotografije započet će 6. studenog s početkom u 18:00 sati, te će se održavati jednom tjedno u večernjem terminu unutar multimedijalne dvorane Interpretacijskog centra.
Mjesečna članarina iznosi 20€.

Svi zainteresirani mogu se javiti osobno na Info pult u prizemlju Centra, putem e-maila: info@civitassacra.hr ili na telefon 022 668 522.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu