Simpozij o vjerskom turizmu u Molvama – Civitas Sacra
hr en

Simpozij o vjerskom turizmu u Molvama

Proteklog smo vikenda, od 5. do 7. listopada, imali veliku čast i privilegiju predstaviti naš Interpretacijski centar na simpoziju o vjerskom turizmu u Molvama.
Simpozij pod nazivom ”Interpretacija duhovne, kulturne i prirodne baštine” održan je u organizaciji Turistička zajednica područja Središnja Podravina, Marijino Svetište Molve (Župa Uznesenja BDM) i Kršćanski poslovni klub.

Na samom početku simpozija okupljenima se obratilo fra Miljenko Hontić, provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca čiji je molvarski Franjevački samostan, suorganizator simpozija. Na dalje, okupljenima su se obratili fra Zdravko Tuba, domaćin župnik i gvardijan, te izaslanik varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, tajnik vlč. Marko Domiter, zatim načelnik Općina Molve Zdravko Ivančan, predsjednik Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik, te Krešimir Prevendar – predsjednik Kršćanskog poslovnog kluba.

U trodnevnom programu sudjelovalo je dvadesetak sudionika, a među njima bilo je nekoliko upravitelja svetišta iz Hrvatske, predstavnici redovničkih zajednica , sveučilišni profesori i znanstvenici, stručnjaci s područja pastorala turista, predstavnici turističkih zajednica i tvrtki koje se bave turizmom, baštinskih ustanova kao i predstavnici medija.

Program je obilovao različitim predavanjima, izlaganjima i raspravama, a sudionici su razmjenili znanja i iskustva te progovarili o izazovima s kojima se svakodnevno susreću baveći se interpretacijom baštine i njenim oblikovanjem u hodočasnički i turistički sadržaj.

Osim predavanja, sudionici su imali priliku sudjelovati u kreativnim radionicama, kuluturnim programima, obilascima znamenitosti u Podravini te duhovnom sadržaju.
Vrhunac simpozija uslijedio je okruglim stolom pod nazivom ”Interpretacija duhovne, kulturne i prirodne baštine – danas i sutra” na kojem su sudionici dali svoj osvrt kako bi mogli potaknuti, motivirati i dinamizirati konkretnije aktivnosti u smjeru suvremene i održive interpretacije hrvatske duhovne, kulturne i prirodne baštine. Moderatorica okruglog stola bila je Tanja Maleš, voditeljica s Hrvatskog katoličkog radija.

Photo: Turistička zajednica područja Središnja Podravina

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu