Prodajna Božićna izložba – Civitas Sacra
hr en

Prodajna Božićna izložba

”𝘙𝘢𝘥𝘰𝘴𝘵 𝘉𝘰ž𝘪ć𝘢” naziv je izložbe autora Božidara Škofača koja je otvorena u ponedjeljak 7. prosinca u galeriji ”𝘚𝘷. 𝘕𝘪𝘬𝘰𝘭𝘦 𝘛𝘢𝘷𝘦𝘭𝘪ć𝘢” unutar Interpretacijskog centra Civitas Sacra.

 

Riječ je o izložbi uljanih slika u kojem se ponavlja jedan motiv, a to je rođenje djeteta Isusa. Umjetnik je ovaj sveti događaj smjestio u životni ambijent, a likovi su odjeveni u tradicijsko ruho.

 

Božidar Škofač rođen je 1950. godine u pokupskom selu Letovaniću. Slikar je pejzaža i okoliša u kojemu živi i čijom autentičnošću je prožet, pa otuda i njegova neosporna pripadnost krugu hrvatskih zavičajnih slikara. Portreist je drvene tradicijske arhitekture, sakralne arhitekture, sela Letovanića i rijeke Kupe. Dobitnik je državne nagrade 𝘝𝘪𝘤𝘬𝘰 𝘈𝘯𝘥𝘳𝘪ć, koju dodjeljuje Ministarstvo kulture RH.

 
Izložba je nastala inicijativom Nacionalnog svetišta svetog Josipa iz Karlovca i rektora svetišta mons. Antuna Sentea ml. te je prodajnog karaktera.

Ulaz na izložbu je slobodan, a razgledati je možete do 2. veljače 2021. godine.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu