Otvorenje izložbe slika i crteža – Civitas Sacra
hr en

Otvorenje izložbe slika i crteža

Otvorenje izložbe slika i crteža učenice 8. razreda OŠ ”Vrpolje” Antonele Knežević, u prostoru galerije ”Sv. Nikola Tavelić” unutar Interpretacijskog centra ”Civitas Sacra” održat će se u petak 3. lipnja s početkom u 19 sati.

Antonela je rođena 9. srpnja 2007. godine u Šibeniku a osobitu ljubav prema crtanju i slikanju razvila je još u vrtićkoj dobi. Pet godina polazi tečajeve slikanja u Galeriji Lana Art, pod mentorstvom akademske slikarice Lane Martinović Čala (2015. – 2020.).

Prvo izložbeno likovno djelo u Galeriji Lana Art bio je crtež papige u mozaik tehnici 2016. godine. Kroz upoznavanje sa slikarstvom i njegovim povijesnim razdobljima, kao i kroz upoznavanje s tehnikama slikanja, Antonela je pronašla veliku ljubav prema sakralnom slikarstvu koje je postalo glavna tema i nadahnuće njezinim radovima. Njeni slikarski uzori su Iris Mihatov Miočić, Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Cloude Monet, a omiljene tehnike su joj ugljen i olovka, akril, suhi pastel i akvarel.

Mlada autorica sudjelovala je na brojnim likovnim radionicama i natječajima te je za svoj rad primila brojne nagrade i priznanja. Premda tek četrnaestogodišnjakinja, brojne Antoneline slike i crteži već krase zidove kuća i samostana te već sada Antonela prima narudžbe za izradu likovnih radova.

Organizatori izložbe su OŠ Vrpolje te Katolička osnovna škola Šibenik.

Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja, a ulaz je slobodan.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu