Otvorenje izložbe: Radost Božića – Civitas Sacra
hr en

Otvorenje izložbe: Radost Božića

Izložba ”Radost Božića” autora Božidara Škofača bit će otvorena u galeriji ”??. ?????? ??????ć?” unutar Interpretacijskog centra Civitas Sacra u ponedjeljak 7. prosinca 2020. godine.

Riječ je o izložbi uljanih slika u kojem se ponavlja jedan motiv, a to je rođenje djeteta Isusa. Umjetnik je ovaj sveti događaj smjestio u životni ambijent, a likovi su odjeveni u tradicijsko ruho.

Božidar Škofač rođen je 1950. godine u pokupskom selu Letovaniću gdje danas živi u intimi tri drvene kuće (čardaka). Slikar je pejzaža i okoliša u kojemu živi i čijom autentičnošću je prožet, pa otuda i njegova neosporna pripadnost krugu hrvatskih zavičajnih slikara. Portreist je drvene tradicijske arhitekture, sakralne arhitekture, sela Letovanića i rijeke Kupe. Dobitnik je državne nagrade ????? ?????ć, koju dodjeljuje Ministarstvo kulture RH.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu