Ona koja okove skida – Civitas Sacra
hr en

Ona koja okove skida

U petak, 10. studenog u multimedijalnoj dvorani svečano je predstavljena knjiga ”Ona koja okove skida – Vrpoljačko svetište kroz stoljeća” autorice Ane Plenča.

Knjiga nas vodi u Vrpolje, u svetište Gospe Vrpoljačke s Crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije želeći nas potaknuti i pripremiti na hodočašće s nizom dokumentarnih podataka, slikovnih prikaza i tekstualno bogatim sadržajem do kojega je autorica došla vlastitim entuzijazmom i istražvanjem u području povijesti umjetnosti.

Mlada autorica rođena je u Zagrebu 4. svibnja 2000. godine gdje je završila osnovnu školu i Klasičnu gimnaziju te upisala povijest umjetnosti i turkologije na Filozofskom faukultetu Sveučilišta u Zagrebu. U rujnu 2021. stekla je akademski naziv sveučilišne prvostupnice povijesti umjetnosti i turkologije, a studij nastavlja na modulu Renesansa i barok.

Na predstavljanju knjige su, uz predstavnike kulturnih ustanova, javnih i vjerskih institucija prisustvovali i msgr. Ante Ivas, šibenski biskup u miru te Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.
Knjigu su predstavili autorica Ana Plenča i umirovljeni župnik don Stipe Perkov, a prisutnima se na promociji knjige obratio i biskup Ivas.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu