Održan LIK2024 – Civitas Sacra
hr en

Održan LIK2024

Županijsko natjecanje – izložba radova učenika osnovnih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2024. održano je 7. ožujka 2024. u prostoru multimedijalne dvorane Interpretacijskog centra.

Nakon riječi dobrodošlice Stele Čuturić, voditeljice Županijskog stručnog vijeća za Likovnu kulturu, brojne nazočne goste pozdravio je gospodin Vinko Bulat, u ime organizatora natjecanja Šibensko-kninske županije. Uslijedio je nastup Dramske skupine ¨Vidički glumci“ iz OŠ Vidici s voditeljicom Ivanom Crnov koji su se predstavili s predstavom Snjeguljica.

Na Županijskom natjecanju ove školske godine sudjelovali su učenici i mentori iz 11 škola naše Županije. Sa školske razine natjecanja pristigla su ukupno 33 učenička rada koje je vrednovalo županijsko prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Antoni Paškov, prof. lik kulture i restaurator, Milena Mikulandra, akademski kipar i Ana – Marija Trevižan Vujčić, meg. Edukacije lik. kultu. i lik. umjetnosti te Manuela Srdarev, prof. likovne kulture. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je moda, a učenici su trebali u tehnici vodenih boja osmisliti suvremenu školsku uniformu i služeći se aplikacijom pixelcut montirati je na zadanu fotografiju.

Učenicima i mentorima koji su osvojili prva tri mjesta gospodin Vinko Bulat uručio je priznanja i zahvalnice.

Manifestaciju je svojim pjevanjem uveličala učenička klapa ”Zaveslaj” Katoličke osnovne škole Šibenik.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu