Noć muzeja 2024 – Civitas Sacra
hr en

Noć muzeja 2024

Interpretacijski centar katedrale sv. Jakova ”Civitas Sacra” sudjeluje i ove godine u manifestaciji ”Noć muzeja” s temom ”Muzeji i nova publika”.
Pridružite nam se u petak 26. siječnja 2024. godine od 18-23h.

 

PROGRAM:

18:00 – 19:00h
DJEČJA RADIONICA „SLOŽIMO MOZAIK ŠIBENIKA“
Radionica je namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Zadatak je da djeca, od kolaž papira složu mozaik Šibenika i ostale motive u gradu – ulice, crkve, parkove, obalu, spomenike i sl.
Maksimalan broj djece na radionici je 10.

19:00 – 20:00h
DJEČJA RADIONICA „ISTRAŽIVAČI SVETOGA GRADA“
Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Djeca će dobiti pitanja na koja odgovore trebaju pronaći obilazeći postav u vremenu od pola sata, nakon čega se svi zajedno okupljaju i dobivaju odgovore na pitanja prolazeći kroz postav uz stručno vodstvo. Troje najboljih bit će nagrađeno.
Maksimalan broj djece na radionici je 20.

20:00 – 21:00h
STRUČNO VODSTVO KROZ POSTAV
Razgledajte besplatno stalni postav Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova ”Civitas Sacra” uz organizirano stručno vođenje, te saznajte sve o gradnji šibenske katedrale, njezinom utjecaju na duhovni, kulturni i ekonomski rast grada, ali i odnos šibenčana s objektom kroz povijest.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu