Najava izložbe fotografija – Civitas Sacra
hr en

Najava izložbe fotografija

U utorak, 18. listopada u galeriji ”Sv. Nikole Tavelića” s početkom u 18:00h bit će svečano otvorena izložba fotografija ”Camino de Santiago”. Autor fotografija je Ivica Bota (67), umirovljeni inženjer građevinarstva. Živi sa obitelji u Splitu, a u Santiago de Compostelu hodočastio je na grob apostola Jakova i propješačio gotovo 900 km.

Hodočašće sv. Jakovu je staro preko 1100 godina a polazi se iz raznih pravaca koji su se razvili kroz stoljeća. Ivica je hodao francuski put koji polazi iz gradića Saint Jean Pied de Port u Francuskoj, preko Pirineja ulazi u Španjolsku i kroz Navaru, Burgos i Leon vodi do Galicije, do Santiago de Compostele. Također, nastavio je do plaže u Finisterre gdje tradicionalno završava hodočašće pronalaskom svoje Jakobove kapice, školjke koja je po legendi dobila ime upravo po sv. Jakovu. Taj francuski put sv. Jakova Vijeće Europe je 1987.god proglasilo „Glavnom ulicom Europe”, a UNESCO ga je 1993. god proglasio svjetskom kulturnom baštinom.

Izložba je dio programa ”Camino Šibenik tjedan” u sklopu otvaranja nove dionice hrvatskog Camina – Camino Šibenik. Camino Šibenik tjedan organizira Bratovština sv. Jakova u suradnji sa TZ grada Šibenika, TZ Marina, TZ Primošten i TZ Vodice.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu