Mislav Režić u Civitas Sacra – Civitas Sacra
hr en

Mislav Režić u Civitas Sacra

Sinoć je u multimedijalnoj dvorani u sklopu manifestacije ”Šibenske glazbene večeri” održan još jedan u nizu koncerata u organizaciji Glazbene škole Ivana Lukačića, Šibenik u koncertnoj sezoni 2023./2024.

Šibenska publika imala je priliku uživati u izvedbama Mislava Režića, jednog od vodećih hrvatskih glazbenika svoje generacije.

Mislav Režić vodi veoma aktivnu međunarodnu karijeru kao solist, član komornih sastava te predavač.
Interes za izvođenjem različitih stilova koji sežu od rane do moderne glazbe vodi ga do suradnje s velikim brojem glazbenika i ansambala. Član je i jedan od utemeljitelja ansambala Machetes (Nizozemska) i Tettix (Grčka) koji se bave izvođenjem suvremene glazbe.
Nastupa kao solist i s orekstrima po gradovima cijele Europe i Sjeverne Amerike, u poznatim dvoranama i festivalima.
Diplomirao je 2001. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi Gorana Listeša. Magistrirao je na nizozemskom Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u klasi Zorana Dukića te na Visokoj glazbenoj školi u Maastrichtu u klasi Carla Marchionea.
Dobitnik je niza nacionalnih i dviju internacionalnih nagrada na međunarodnim festivalima gitare u Zwolleu 2002. i Enschedeu 2007. Umjetnički je ravnatelj festivala komorne glazbe Glazbene večeri kod sv. Jeronima te predavač na Međunarodnoj ljetnoj školi glazbe u Kaštelima. Član je žirija na međunarodnim natjecanjima te održava majstorske radionice na glazbenim institucijama i festivalima kao što su University of California Santa Barbara, Royal Conservatoire in The Hague, Umjetnička Akademija u Splitu, Nikšić guitar festival i dr. Njegov solistički nosač zvuka ”Auburn” posvećen suvremenoj glazbi za gitaru izdan je početkom 2017. za izdavača DNA-LABEL.

Ekskluzivni je umjetnik njemačkog proizvođača žica Hannabach.

Dašak sinoćnje atmosfere donosimo u galeriji.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu