Međunarodni dan muzeja – Civitas Sacra
hr en

Međunarodni dan muzeja

Danas se obilježava Međunarodni dan muzeja, dan kada muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom komuniciranju. Iniciranje obilježavanja u Hrvatskoj, vodi od 1980. Muzejski dokumentacijski centar (MDC), koji je ujedno promotor cijele manifestacije.

S ciljem promoviranja svoga rada, muzeji organiziraju različita događanja. U Hrvatskoj, programi posvećeni manifestaciji započinju u travnju s realizacijom edukativne muzejske akcije (EMA-e), a završavaju na Međunarodni dan muzeja ili Europsku noć muzeja.

Program 25. EMA- e trebao je biti popraćen u našem Centru u razdoblju od 18. travnja do 18. svibnja različitim radionicama za djecu i predavanjima za odrasle na temu ”Ljubav”. S obzirom na novonastalu situaciju s Covidom-19, čitav program prebacili smo za na jesen o čemu ćemo Vas na vrijeme obavijestiti.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu