Konferencija: Održiva gastronomija – Civitas Sacra
hr en

Konferencija: Održiva gastronomija

”Održiva gastronomija u obiteljskom i malom hotelijerstvu – nužnost ili trend?” naziv je konferencije održane 9. lipnja u prostoru multimedijalne dvorane Interpretacijskog centra.
Konferencija je održana u sklopu projekta ”Zelena i digitalna transformacija malih i obiteljskih hotela” u organizaciji Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela.

Nakon svečanog otvorenja, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodijelila je ceritifikate ”Eco zeleni hotel” članovima udruge koji su ispunili uvjete za zelenu transformaciju.
Eco zeleni certifikati dodjelujuju se od prošle godine, a ovisno o stupnju zadovoljenja strogih kriterija mogu biti srebrni, zlatni i platinasti. Ukupno je dodijeljeno 12 certifikata – srebrne su dobili hoteli Degenija, Hani, Vila Conte, Štacija, Puteus Palace, Villa Telenta, Glavović, Zlatna Vala, dok su zlatne dobili Vila Rova, Borovnik, Stancija 1904 i San Rocco.
Konferenciji su nazočili i šibenski gradonačelnik Željko Burić, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić te predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela Šime Klarić.

Nakon dodjele ceritifikata uslijedila su predavanja: ”Održiva gastronomija – dodana vrijednost za sve u lancu” predavačice mr.sc. Nede Košute, te predavanje ”Održiva gastronomija u obiteljskim i malim hotelima” vlasnika restorana Pelegrini u Šibeniku – Rudija Štefana koji je ujedno bio i voditelj stručne skupine projekta.
Za kraj, održana je panel rasprava na istu temu a uz Rudija Štefana, sudionici su bili i Tullio Fernetich, vlasnik obiteljskog hotela San Rocco u Brtonigli, Marin Pleše, chef kuhinje u obiteljskom hotelu Vila Rova u Malinskoj te Robert Pende, ravnatelj uprave Ministarstva turizma i sporta.

Jelena Bikić, vlasnica Silvan prirodne kozmetike, predstavila je svoje proizvode unutar dvorane.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu