Izložba Eve Vukine – Civitas Sacra
hr en

Izložba Eve Vukine

Prostor galerije ”Sv. Nikole Tavelića” u sklopu Interpretacijskog centra, bio je premalen za sve koji su željeli pogledati izložbu mlade autorice Eve Vukine u četvrtak, 18. lipnja.

Riječ je o 30-ak slika nastalih na temu ”Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” u organizaciji galerije ”Martin Borković” Nacionalno svetište svetog Josipa, Karlovac.

Izložbu je otvorio šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, a prisutnima su se obratili i mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, fra Ivan Bradarić, rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića, prof. Stanko Špoljarić, likovni povjesničar i kritičar, autorica Eva te Ivan Lukač u ime Interpretacijskog centra.

Otvorenje izložbe dio je programa trodnevnice uoči proslave velikog jubileja – 50 godina kanonizacije prvog hrvatskog sveca, Šibenčanina sv. Nikole Tavelića, a otvorenje su svojom pjesmom uveličali su ”Pivači sv. Jakova”.

Ulaz u galeriju je besplatan, a izložbu možete razgledati do 10. rujna.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu