Hrvatska žena Šibenik – Civitas Sacra
hr en

Hrvatska žena Šibenik

Udruga ”Hrvatska žena” Šibenik u subotu 23. rujna svečano je proslavila 30. obljetnicu djelovanja.

Šibenska podružnica Udruge osnovana je 16. rujna 1993. godine u jeku Domovinskog rata, na drugu obljetnicu napada na Šibenik. Početak rada udruge obilježio je Domovinski rat, pomoć hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, udovicama hrvatskih branitelja. Udruga je jedan od pokretača akcije Provita, pomoć novorođenoj djeci koja je kasnije nastavljena preko biskupijskog Caritasa. U kasnijim razdobljima Udruga je iznalazila načina činiti dobro i pomagati sve uzraste, od najmanjih do najstarijih, do treće dobi posjećujući Rodilišta i Staračke domove, te pomažući osobe s posebnim potrebama.

Nakon misnog slavlja koje je u katedrali svetog Jakova predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić, u prostoru multimedijalne dvorane Interpretacijskog centra održana je svečana sjednica.
Riječi pozdrava i zahvale uputila je predsjednica udruge Ankica Šego. Prigodno se obratio i umirovljeni biskup Ante Ivas koji je „Hrvatsku ženu“ podupirao čitavo vrijeme biskupske službe. Članica udruge Antonija Šare dala je kratki povijesni prikaz djelovanja udruge. U glazbenom dijelu skupštine sudjelovali su Pivači sv. Jakova.

Po završetku sjednice, okupljeni su se uputili u prostor galerije kako bi razgledali izložbu koja prikazuje rad udruge u proteklih trideset godina.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu