H2LO festival – Civitas Sacra
hr en

H2LO festival

U petak i subotu, 19. i 20. svibnja održan je drugu godinu zaredom dvodnevni H2LO festival u spomen na veliki događaj kada je Šibenik dobio prvu zdravu pitku vodu izravno s izvora 12. svibnja 1879. godine.

Poruka ovogodišnjeg festivala bila je ”Budi promjena koju želiš vidjeti u zajednici – djeluj lokalno, misli globano!“, a održan je na različitim lokacijama u gradu, između ostalog i u multimedijalnoj dvorani našeg Interpretacijskog centra gdje je održana projekcija filma ”River blue” o utjecaju modne industrije na vodu. Nakon filma je uslijedio zanimljiv panel na temu vode a na kojem su gostovali Ante Vrban; svjetski priznati i višestruko nagrađivani arhitekt šibenskih korijena, dr. sc. Irena Ateljević; osnivačica Terra Meera Centra za regeneraciju, Gordana Goreta; stručna voditeljica u JU „NP Krka“, Franka Baranović; dipl. dizajnerica i vlasnica Idearium studija za dizajn te dr. sc. Neven Cukrov; znanstveni savjetnik na Institutu Ruđer Bošković.
Dio atmosfere donosimo u fotogaleriji.

Photo: Miranda Trklja

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu