Dani otvorenih vrata – Civitas Sacra
hr en

Dani otvorenih vrata

Ususret svetkovini sv. Mihovila, u petak i subotu – 27. i 28. rujna 2019. godine, ulaz u Interpretacijski centar ”Civitas Sacra” bit će besplatan za sve posjetitelje.

Sv. Mihovil, čije ime u prijevodu znači “Tko je kao Bog”, nebeski je zaštitnik grada Šibenika i šibenske biskupije, a njegov spomendan svečano se obilježava 29. rujna i svake godine okuplja veliki broj vjernika. Od prvog spomena grada pa sve do današnjih dana, neraskidiva je povezanost Šibenčana i njihovog zaštitnika kojemu su posvećene brojne crkve u biskupiji, a njegov lik utisnut je u gradski grb i pečat.

Posjetite nas i besplatno razgledajte kroz dva dana bogatu baštinu katedrale sv. Jakova te šibenske biskupije koju skriva palača Galbiani u samom srcu grada i na najbolji mogući način dočekajte svetkovinu sv. Mihovila!

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu