Dan šibenske baštine – Civitas Sacra
hr en

Dan šibenske baštine

Dan Šibenske Baštine, pilot projekt šibenskog TZ-a u suradnji s Gradom Šibenikom, Veleučilištem u Šibeniku, Muzejem grada Šibenika, Civitas Sacrom i udrugom turističkih vodiča Mihovil- Šibenik, održavat će se od 8. srpnja svakog četvrtka kroz srpanj i kolovoz.

Kroz klapsku pismu, hranu i piće te lokalne proizvode tradicionalnih, umjetničkih i modernih obrta organizatori projekta nastojat će očuvati baštinu Šibenika na različitim lokacijama u gradu.

U prostoru galerije ”Sv. Nikole Tavelića” unutar našeg Interpretacijskog centra ”Civitas Sacra” izvodit će se kratki desetominutni film o izradi šibenskog botuna u sljedećim terminima: 11:00, 18:00 i 20:00h.
Šibenski botun je kroz povijest krasio muške narodne nošnje, a tijekom posljednjeg desetljeća prepoznat je kao originalni šibenski suvenir.
Uvijek skromni i samozatajni pripadnik četvrte generacije čuvene zlatarske obitelji, g. Čivljak prema zamisli svoje sugrađanke, dizajnerice Franke Baranović, izradio je i kutiju za nakit u obliku šibenskog botuna, koju je Hrvatska turistička zajednica 2007. godine proglasila najoriginalnijim hrvatskim suvenirom, a zahvaljujući projektu S.LI.DES i TZ Grada Šibenika snimljen je kratki film.

Pridružite nam se i budite dio ove hvalevrijedne priče!

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu