Crkve našeg grada – Civitas Sacra
hr en

Crkve našeg grada

Otvorena je još jedna izložba u sklopu natječaja ”Crkve našeg grada” u organizaciji Katoličke Osnovne škole u Šibeniku, u prostoru galerije ”Sv. Nikola Tavelić”.
Na deveti po redu likovni natječaj pristigla su 392 likovna rada, a odazvalo se 70 mentora iz 60 škola iz Republike Hrvatske.

Kroz zadanu temu cilj je potaknuti učenike na istraživanje, upoznavanje i predstavljanje kulturne baštine njihova grada u formi likovnih radova. Kroz stoljeća društvo je gradilo različite tipove crkava, veće i manje, ali cilj je uvijek bio isti – gradnjom približiti duhovnu stvarnost dajući najbolje od sebe bilo materijalno bilo idejno.

Crkvene građevine simboli su vjere i vremena u kojem su građene i iznad svega znak su Božje prisutnosti među nama. Crkva kao takva otvara vrelo mogućnosti za njezinu likovnu interpretaciju.

Prosudbeno povjerenstvo koje su činili s. Mandica Starčević, ravnateljica, Katarina Škugor, učiteljica razredne nastave i Milena Mikulandra, učiteljica Likovne kulture izabralo je 9. studenog najuspješnije radove.

Rezultati natječaja za razrednu nastavu:
1. Lena Obradović, 4. razred, OŠ ¨Grigor Vitez¨, Osijek
2. Fran Gelo, 4. razred, Osnovna škola Rovišće, Rovišće
3. Eva Mihovilović, 4. razred, OŠ don Lovre Katića, Solin
Dominik Nikolić, 2. razred, IV. osnovna škola Bjelovar, Bjelovar

Rezultati natječaja za predmetnu nastavu:
1. Petra Jelena Cvitan, 8. razred, OŠ Ružičnjak, Zagreb
Luna Radetić, 6. razred, OŠ Marina Getaldića, Dubrovnik
2. Laura Toldi, 8. razred, Prva katolička osnovna škola, Zagreb
3. Ema Kolodziej, 8. razred, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo
Antea Šoda, 6. razred, OŠ Ivana Duknovića – PŠ Blizna Donja, Marina

Izložba ostaje otvorena do 19. studenog a ulaz je slobodan.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu