8. DANI ICARUS HRVATSKA – Civitas Sacra
hr en

8. DANI ICARUS HRVATSKA

Međunarodni znanstveno-stručni skup 8. dani ICARUS Hrvatska – Unaprjeđenje doživljaja baštine – istraživanje kulturnih ruta / Enhancing heritage experience – exploring cultural routes, održan je u razdoblju od 22. – 25. ožujka u Šibeniku.
Dio trodnevnog programa održan je u prostoru multimedijalne dvorane Interpretacijskog centra ”Civitas Sacra”.

Organizatori konferencije bili su: ICARUS Hrvatska u suradnji s konzorcijem ICARUS, projektom E-ROUTES, Državnim arhivom u Šibeniku i drugim partnerima.

Ovogodišnja konferencija organizirana je u okviru projekta Kreativna Europa Rute putovanja kroz Europu – E-ROUTES (e-routes.eu) a bavi se sve većom potrebom za predstavljanjem i promicanjem raspršene kulturne baštine i suvremene umjetničke produkcije vezane uz iskustvo putovanja u Europa u prošlosti i sadašnjosti.
Cilj konferencije je povezati međunarodne stručnjake u kulturnom, baštinskom, turističkom, obrazovnom sektoru te akademske zajednice. Također, cilj je pružiti forum za pružanje novih pristupa i najboljih praksi u angažiranju javnosti putem GLAM (galerije, knjižnice, arhivi, muzeji) zbirki koje se mogu koristiti u kontekstu kulturnih turističkih ruta.

Photo: E-Routes

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu