25. EMA – Civitas Sacra
hr en

25. EMA

U četvrtak, 29. listopada 2020. godine, u galeriji sv. Nikole Tavelića otvorena je izložba dječjih radova u sklopu 25. EMA-e (Edukativno-muzejska akcija) u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva koja se održava svake godine u svibnju povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.

Ove godine zbog epidemije koronavirusa nije mogla biti redovno održana. Interpretacijski centar ”Civitas Sacra” sudjeluje po 1. put u ovoj akciji i to u periodu od 29. listopada do 9. studenog.

Tema ovogodišnje EMA-e je ”Ljubav”, a u našem Centru moći ćete pogledati izložbu učenika Katoličke osnovne škole u Šibeniku na temu: ”Katedrala – odraz Božje ljubavi”. Učenici su svoje uratke radili uz mentorstvo prof. Milene Mikulandre, Julije Crnogaće, Ines Baljkas Nakić te Sandre Antić.
Nažalost, planirane radionice i predavanja su otkazane, no svaki posjetitelj izložbe dobit će knjižicu u kojoj će moći skupljati muzejske pečate te na taj način sudjelovati u završnoj nagradnoj igri.

Domaćin ovogodišnje EMA-e je Muzej grada Šibenika.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.U redu